Milujeme dlouhé víkendové snídaně, kdy je více času vyhrát si s přípravou a také si ji náležitě užít. Vyzkoušejte recept na jednoduché lívance, které jsme ozvláštnili, jak jinak, kapkami esenciálních olejů. A ta výsledná chuť! M-Ň-AAA-M!
Ingredience:
❋ 300 g mouky (v našem případě kombinace bezlepkové ovesné a jáhlové)
❋ 400 ml mléka (my jsme zvolili rýžové)
❋ 2 vejce
❋ 1 lžíce cukru nebo jiného sladidla (méně nebo více dle vlastní preference)
❋ 1 lžička jedlé sody
❋ 1 lžíce mletého máku + na posypání
❋ 1 kapka EO Wild Orange
❋ 1 kapka EO White Grapefruit
❋ kokosový olej na smažení
❋ jogurt, smetana, šlehačka, ovoce, oříšky… na servírování
Postup:
Smícháme všechny ingredience zhruba s polovinou mléka do hustoty lívancového těsta, pokud je potřeba, naředíme zbytkem mléka. Necháme cca 30 minut odstát, mezitím si připravíme pánev na smažení a ingredience na dochucení na talíři. Lívance na pánev dávkujeme polévkovou lžíci, opékáme z obou stran. TIP: Osvědčilo se mít dobře rozehřátou pánev, pozor ale při samotném smažení a teplotu o něco snížit, aby se lívanečky nepřipékaly.